hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enes Kanter sessizliğini bozdu

    Enes Kanter sessizliğini bozdu
    expand

    Utah Jazz'ın Los Angeles Lakers'ı mağlup ettiği maçtaki performansıyla galibiyette önemli bir payı olan Enes Kanter, sessizliğini CNN TÜRK'ün Los Angeles temsilcisi Barbaros Tapan'a bozdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NBA`de her geçen gün daha çok tecrübe kazanıyorsun, gecen sezon ile bu yeni sezon arasında ´NBA´deki gelişimini nasıl yorumlarsın?

    Geçen sezon ile bu sezon arasında çok fark var, kolej liginde 2 yıla yakın basketbol oynayamadım, bunun verdiği bir maç oynama eksikliği ve biraz da fiziksel kaybım olmuştu. Bu sene özgüvenim tekrar yerine geldi, geçtiğimiz yaz ayı boyunca cok çalıştım, takım arkadaşlarımdan, ´Jefferson ve Millsap´ bana çok yardımcı oluyorlar.

    ´Al Jefferson´ ´Millsap´ ve senin gibi genç yetenek olan ´Derrick Favors´ var oynamış olduğun mevkide, uzun vadede bakacak olursak seni takım içerisinde nasıl bir rekabet bekliyor daha fazla oyunda süre alabilmen için?

    Takım içerisinde rekabet sadece idmanlarda var, bizim için böyle iyi oyuncuların olması çok önemli, saha içindeyken bana düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum, saha dışında iken de benim yerime oynayan takım arkadaşımı izleyip onun iyi yaptığı işleri gözlemleyip kendi oyunum için kullanıyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ´Utah Jazz´da efsane olmuş ´Mehmet Okur´senin icin ´Enes ´Utah´da kalıcı olmak istiyorsa daha çok mücadele etmeli, daha çok oyuna katkıda bulunmalı, diye açıklamada bulundu ve şu ana kadar senden bunu göremediğini söyledi, senin bu yoruma cevabın var mı ?

    ´Mehmet Okur´ Utah´da bir efsane, ben küçüklüğümden beri hep onu izleyerek  büyüdüm, dediklerine katılıyorum, ribaundlarda ve savunmada daha çok agresif olmalıyım.
    Eğer ilerleyen maçlarda bunu saha içinde oyunuma da yansıtabilirsem, inaniyorum ki, daha çok süre ile oynamaya başlayacağım.

    BT, Bu sezon icin ´Utah Jazz´ın playoff´lardaki şansını nasıl görüyorsun ?

    Bu sene ´Mo Williams´ ´Marvin Williams´ ve draft ´lardan Kevin Murffay katıldı takıma, bunlar çok iyi oyuncular, geçen sezon play-off ´lardan erken elenmiştik. Bu sene takım olarak içeride ve dışarıda yenemeyeceğimiz rakip yok, fiziksel olarak çok iyi bir takım olduk, herkes takımda birbirinin başarısı icin mücadele ediyor, bence bu sezon ´Utah Jazz´playoff´larda çok güzel işler yapacak bunu göreceksiniz.

    Corbin'in Enes'le ilgili açıklamaları

    Utah Jazz head coach'u Tyrone Corbin de Enes Kanter'le ilgili açıklamalarda bulundu.

    Corbin, Enes Kanter'in her geçen gün yeni şeyler öğrendiğini belirtirken, Enes'in bu yaz kendisini daha çok geliştirmesi için özel bir program uygulandığını söyledi.

    Kanter'in hazırlık dönemini iyi geçirdiğini ifade eden Corbin, genç basketbolcunun her geçen gün değişik boydaki oyunculara karşı nasıl oynaması gerektiğini öğrendiğini açıkladı.

    Enes Kanter'den çok umutlu olduklarını da belirten Corbin, "Böyle devam ederse NBA'de uzun yıllar çok iyi bir şekilde mücadele eder" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow